Hijiki alga -wel-pac

Hijiki dried seaweed -wel pac

Ár:
2.590 Ft
db

A termék adatai

Kiszerelés: 57 g
Bruttó egységár: 45 439 Ft/ kg

A termékről

 

Termékleírás

Japán, Korea és Kína sziklás partvidékein fellelhető, vadon termő barna tengeri zöldség

A vadon termő friss hijiki színe a zöld és barna közötti színskálán mozog, de szárítás során befeketedik. Édes-kesernyés ízvilágú, áztatás után roppanós állagú. Szárítva és darabolva külleme nagyon hasonlít a fekete szálas teára.

Gazdag rostban és ásványi anyagokban, mint a kalcium, vas, magnézium és jód. Azt mondják, hogy a japánok egészséges, csillogó hajkoronája részben a rendszeres, kis mennyiségű hijiki fogyasztásnak köszönhető.

Jól beilleszthető a vegán és vegetáriánus étrendbe.

 

Felhasználás

A szárított hijikit, bárhogyan is használják fel, áztatni kell először.

Japánban áztatás után szójaszósszal és cukorral főzik össze. Általában azonban valami étel kísérőjeként tálalják, zöldség vagy halféle mellé. Szója- vagy halszószban főtt vagy marinált ételekhez is társítják, de van, hogy bő olajban sütik, esetleg levesbe, stir fry-ba kerül.

Koreában ezt az algát tot-nak hívják, és namul-hoz (fűszerezett zöldség köret) vagy rizshez adják hozzá.

Ha általános felhasználásban gondolkodunk, egyszerű, de jó ízvilágú ételt tudunk készíteni, ha az algát zöldséggel pirítjuk össze, vagy megfőzve tofuval/magokkal társítjuk, salátába keverjük.

Nagyon jól mutat kontrasztos színekkel: a fekete hijiki egzotikus látványt nyújt narancssárga, sárga vagy zöld színű ételekre szórva.

 

Áztatás és előfőzés

30 percig kell áztatni hideg vízben, majd lecsöpögtetni és leöblíteni. Legalább 10 percig kell főzni, de ez a felhasználás céljától, recepttől függően változhat.

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

hijiki alga (Hizikia fusiformis)

 

Tápanyag-összetétel 100 g termékben

Átlagos tápérték 100 g szárított termékben
Energia: 919 kJ/ 220 kcal
Zsír: 1,7 g
- amelyből telített zsírsavak: 0,6 g
Szénhidrát: 27 g
- amelyből cukrok: <0.5 g
Fehérje: 11 g
Só: 4,9 g

FIGYELEM! Magas jódtartalmú termék! Max. 0,6 g szárított hijiki alga (kb. ½ teáskanál) fogyasztható naponta.

 

Származási hely: Dél-Korea

 

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termékinformációk pontosak legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak, így az összetevők, a tápanyagértékek, a dietetikai és allergén összetevők is. Minden esetben olvassa el a terméken található címkét, és ne hagyatkozzon kizárólag azon információkra, amelyek a weboldalon találhatóak.

Ha bármilyen kérdése van, kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot az Ázsia Bt.-vel, vagy esetlegesen a termék gyártójával.

Annak ellenére, hogy a termékinformációk rendszeresen frissítésre kerülnek, az Ázsia Bt. nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért, amely azonban az Ön jogait semmilyen módon nem érinti.

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!