Tasmán borslevél

Tasmanian pepper leaf

Ár:
1.490 Ft
db

A termék adatai

Kiszerelés: 30 g
Bruttó egységár: 49 667 Ft/ kg

A termékről

 

Termékleírás

A tasmán borslevél (Tasmannia lanceolata) egy - a Winteraceae családhoz tartozó - cserje levele, amely Délkelet-Ausztráliában, ill. Tasmania sziget északi részének hegyvidéki esőerdőiben honos. Ugyanezen a cserjén terem a tasmán bors, amit szintén fűszerként használnak.

A levél antioxidáns tartalma nagyon magas, magasabb, mint az áfonyáé. Gazdag E vitaminban, cinkben, kalciumban, magnéziumban, vasban és luteinben.

Több tekintetben hasonlít a tasmán borsra, de messzemenően enyhébb, és teljesen hiányzik belőle az édeskés vonulat. Markáns földes és borsos ízvilág jellemzi, csípős, pikáns, aromás növényi, fahéjszerű jegyekkel, enyhe kámforos utóízzel.

Viszonylag rövid ideig tartó fűszeres csípőssége, amely a polygodial illóolajnak köszönhető, éles és forró, csak egy idő után jelenik meg, gyorsan erősödik, élesedik.

 

Felhasználás

Az ausztrál őslakosok nagyon régóta használják, nemcsak az ételeikben, hanem fűszerkeverékeikben is. Nagyon jó fekete bors helyettesítésére. Hozzáadható otthon készített fűszerkeverékekhez.

Kiváló krumpli, curry-k, lassú tűzön, hosszan főzött ételek, tojásos ételek, rizottó, levesek fűszerezésére, tészták alapmasszájába keverve, szószok, sajtok, hidegen sajtolt olajok ízesítésére.

Isteni halakhoz, tenger gyümölcseihez, csirkéhez, sertéshez, bárányhoz, marhához, vadhúsokhoz, és többé-kevésbé minden zöldséghez.

Nagyon jó párosítás tejtermékekhez, mártogatókhoz, olaj- és ecet alapú húsmarinádokhoz és salátadresszingekhez, húsos ragukhoz, tojás alapú ízesítőkhöz.

Sütéshez is használható: kenyérhez, sós kekszekhez, de még fagylaltok ízesítésére is.

Nemcsak egyszerű fűszer-ízesítő, de kitűnő természetes tartósítószer is, akár lekvárokhoz, szörpökhöz, vagy éppen chutney-khoz, pickle-höz, relish-eskhez adva.

Alkoholos italokhoz is jó társítás, pl. gin, vodka, fehér rum, tequila, Cointreau, stb.

 

Más fűszerekkel való társítás

Jó kombináció babérlevéllel, majorannával, oregánóval, rozmaringgal, kakukkfűvel, mustármaggal, kaffír lime-mal, levendulával, citromfűvel, citrom mirtusszal, gyömbérrel és borókabogyóval.

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

tasmán borslevél (Tasmannia lanceolata)

 

Allergének

Tejport, földimogyorót, dióféléket, zellert, mustárt, szezámmagot, gluténtartalmú gabonaféléket, szóját, halat, tojást is csomagoló üzemben készült, emiatt ezen allergéneket nyomokban tartalmazhatja.

 

Tárolás: Tároljuk légmentesen lezárva, lehetőleg sötét színű tárolóban.

Származási hely: Ausztrália

 

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termékinformációk pontosak legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak, így az összetevők, a tápanyagértékek, a dietetikai és allergén összetevők is. Minden esetben olvassa el a terméken található címkét, és ne hagyatkozzon kizárólag azon információkra, amelyek a weboldalon találhatóak.
Ha bármilyen kérdése van, kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot az Ázsia Bt.-vel, vagy esetlegesen a termék gyártójával.
Annak ellenére, hogy a termékinformációk rendszeresen frissítésre kerülnek, az Ázsia Bt. nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért, amely azonban az Ön jogait semmilyen módon nem érinti.

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!