Trópusi borskeverék őrlőben -cape herb&spice

Tropical pepper medley in grinder -cape herb&spice

Ár:
2.250 Ft
db

A termék adatai

Kiszerelés: 45 g
Bruttó egységár: 50 000 Ft/ kg

A termékről

 

Termékleírás

Három valódi borsból (fekete-, fehér-, liofilizált zöld bors), egy álborsból (szegfűbors) és koriandermagból összeállított keverék. Kóser és Halal minősítésű, nem besugárzott termék. Mesterséges aroma-, színezék- és GMO-mentes. Nem tartalmaz MSG-t, tartósítószert.

A fekete-, fehér- és zöld bors mind valódi bors, és mind ugyanazon a növényen terem. A fűszerbogyók színe attól függ, hogy mennyire éretten szedték le őket. Ennek megfelelően különböző az ízük, színük, és különböző a fűszer feldolgozásának módszere is. A szegfűbors nem igazi bors, nagyobb bogyói a mirtuszfélék (Myrtaceae) családjába tartozó örökzöld fa termései.

Az illóolajokban és gyantaanyagokban gazdag fekete borsot komplex fás, fenyős, földes aromavilág jellemzi, virágos, citrusos, gyümölcsös tónusokkal. Az illóolajokban szegényebb fehér bors földes, kicsit dohos, füves ízvilága, mentol tónusokkal, trágyára emlékeztető ízzel, élességgel párosul. A zöld bors friss, könnyű, lágy, gyümölcsös karakterrel. A szegfűbors egy új dimenzióba emeli ezt a keveréket sokoldalúságával, erős, testes aromavilágával, amelyben egyszerre érezhető a fahéj, szerecsendió, szerecsendió-virág, szegfűszeg és bors. A koriander meleg, fűszeres, fanyar ízvilága citrusos, narancsos, diós árnyalatokat hordoz.

Ebben a sajátos társításban az egyes fűszerek fő jegyei dominálnak elsőre: a fekete bors csípőssége elegyedik a fehér élességével, ezeket lekerekíti a szegfűbors és a koriander édeskés íze, a koriander enyhe fanyarságát kiegyensúlyozza a zöld bors könnyű, lágy frissessége.

Csípősség szempontjából is kiegyensúlyozott társítás: a fekete bors éles és csípős, a fehér enyhébb, a zöld bors és a szegfűbors még kevésbé csípős, a koriandermag meg egyáltalán nem csípős, csupán fűszeres.

 

Felhasználás

Használjuk marhához, csirkéhez, bárányhoz száraz pácfűszerként.

Jó ízt ad a tésztáknak, párolt marhasülteknek, steaknek, tonhalnak, krumplinak, leveseknek, pörkölteknek. Adjuk hozzá marinádokhoz, szószokhoz (különösen a paradicsomalapúakhoz), dresszingekhez, savanyúságokhoz, chutney-khoz.

Hogy aromáit, illóolajait és csípősségét minél inkább megőrizze, érdemes egész fűszerekből álló keveréket vásárolni, csak közvetlenül a felhasználás előtt darálni, illetve a főzés végén hozzáadni az ételhez, mielőtt levennénk/miután levettük a tűzről.

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

fekete bors (Piper nigrum) 46%, fehér bors (Piper nigrum) 37%, koriandermag, szegfűbors (Pimenta dioica), liofilizált zöld bors (Piper nigrum) 4%

 

Allergének

Nyomokban zellert, búzát (glutén), szezámmagot, mustárt, szóját, kén-dioxidot tartalmazhat.

 

Tárolás: Száraz, hűvös helyen tartandó.

Származási ország: Dél-Afrika

 

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termékinformációk pontosak legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak, így az összetevők, a tápanyagértékek, a dietetikai és allergén összetevők is. Minden esetben olvassa el a terméken található címkét, és ne hagyatkozzon kizárólag azon információkra, amelyek a weboldalon találhatóak.
Ha bármilyen kérdése van, kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot az Ázsia Bt.-vel, vagy esetlegesen a termék gyártójával.
Annak ellenére, hogy a termékinformációk rendszeresen frissítésre kerülnek, az Ázsia Bt. nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért, amely azonban az Ön jogait semmilyen módon nem érinti.

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!