*inaka vörös miso -hanamaruki

Inaka red miso -hanamaruki

Ár:
2.150 Ft
db
Átmeneti készlethiány!

A termék adatai

Kiszerelés: 500 g
Bruttó egységár: 4 300 Ft/ kg

A termékről

 

Termékleírás

Fermentált rizsből és 32% szójababból készült inaka vagy házi stílusú miso, szintén egy vörös miso fajta, amelyet Japánban vidéken használnak leggyakrabban.

Sóval meg rizs kojival (Aspergillus oryzae penészgombával beoltott rizs, egyféle japán fermentációs indító vagy starter) erjesztett rizsből és szójababból készült sűrű készítmény. A rizs starter miatt rizs miso-nak minősül (kome miso).

Természetes tartósítót, alkoholt tartalmaz; ez egyrészt megakadályozza a felületi penészképződést, másrészt leállítja az erjedési folyamatot, és ezzel együtt a széndioxid termelődést, amely „felfújná”, egy idő után pedig kirobbantaná a miso paszta csomagolását. A főzés során az alkohol elpárolog.

Világos vöröses-barna. Sós, fanyar és pikáns, de lágyabb, mint egy sima vörös miso. Kiemelkedő umami íz jellemzi. Mivel nem darálják le teljesen, állaga szemcsésebb, darabosabb, mint általában a többi miso-é.

Elég magas a sótartalma (11,8 g); mivel több benne a szójabab, alacsonyabb a szénhidrát- és magasabb a fehérjetartalma.

Természetes probiotikum forrás, egy élő élelmiszer. Emésztése könnyű, mivel a koji lebontja a tápanyagokat, könnyen emészthető egyszerű cukrokra, aminosavakra és zsírsavakra.

 

Felhasználás

Kitűnő választás alap misonak, mert markánsabb, sósabb, mint a fehér miso, de lágyabb, mint a vörös, és mégis hordozza a fermentálás során kialakuló jellegzetes ízvilágot.

Legismertebb felhasználása talán a dashi alaplébe kevert miso paszta, a miso leves (misoshiru). De használják ramen-, udon-, somen levesben is, nabemono-hoz (japán hot pot/egytálétel), különböző zöldségek (uborka, padlizsán, fehér retek (daikon)) miso pasztában való erjesztéséhez (misozuke), húsok pácolásához, nehezebb húsételekhez, pörköltekhez, erőteljesebb ízvilágú marinádokhoz, szószokhoz, mártogatókhoz, salátaöntetekhez. Paradicsom-alapú szósszal kombinálva egy igazi ízbombát kapunk (a paradicsom és a miso is umami gazdag alapanyag).

Kiváló társítás a húsosabb zöldségekhez (pl. padlizsán, spárga, sütőtök), gombához. Használható különböző desszertekhez, ahol az édes és sós ízek jól kiegészítik egymást (pl. karamellszósz, csokis desszertek stb.).

Jól beilleszthető a vegetáriánus és makrobiotikus étrendbe.

 

Elkészítés

Adjuk hozzá az ételhez/egyéb alapanyagokhoz, és vegyítsük el benne. FONTOS, hogy utána NE FORRALJUK azt, mert a misoban található természetes probiotikum kultúra („jó baktériumok”) hő hatására elpusztul. A legjobb, ha hőkezelés nélkül fogyasztjuk, vagy ha már benne van a miso, a lehető legalacsonyabb hőfokon főzzük az ételt.

Vegyük figyelembe termék magas sótartalmát, az ételt, amelyhez a misót hozzáadjuk, ne sózzuk túlságosan.

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

víz, szójabab 32%, rizs, só, alkohol

 

Allergének 

A termék szóját.

 

Tápanyag-összetétel 100 g termékben

Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia: 779 kJ/186 kcal
Zsír: 6,2 g
- amelyből telített zsírsavak: 0,9 g
Szénhidrát: 19 g
- amelyből cukrok: 7,2 g
Fehérje: 11 g
Só: 11,8 g


Származási ország: Japán

 

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termékinformációk pontosak legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak, így az összetevők, a tápanyagértékek, a dietetikai és allergén összetevők is. Minden esetben olvassa el a terméken található címkét, és ne hagyatkozzon kizárólag azon információkra, amelyek a weboldalon találhatóak.
Ha bármilyen kérdése van, kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot az Ázsia Bt.-vel, vagy esetlegesen a termék gyártójával.
Annak ellenére, hogy a termékinformációk rendszeresen frissítésre kerülnek, az Ázsia Bt. nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért, amely azonban az Ön jogait semmilyen módon nem érinti.

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!