Bordó ételszínezék gél -fractal

Claret full-fill gel food colouring -fractal

Ár:
1.190 Ft
db

A termék adatai

Kiszerelés: 30 g
Bruttó egységár: 39 667 Ft/ kg

A termékről

 

Termékleírás

Gél állagú, bordó ételszínezék professzionális használatra. Glutén- és allergénmentes, vegán, Halal minősítésű termék.

Nagyon koncentrált, élénk, intenzív, tiszta, sötét és telített színt ad. Mivel nagyon könnyű „túladagolni”, érdemes cseppenként hozzáadni az anyagokhoz, amíg a megfelelő színárnyalatot el nem érjük.

Sokkal töményebb, mint a hagyományos folyékony ételfestékek, így jóval kisebb mennyiség is elég, ami főként azoknál a recepteknél nagy előny, ahol fontos, hogy minél kevesebb folyadékot adjunk hozzá, amitől az anyag állaga esetleg megváltozna. Néhány csepp ételszínezék gél ugyanazt vagy jobb eredményt hoz, mint 1 teáskanál folyékony ételfesték. Kiváló a folyékony ételfesték helyettesítésére, de jóval kevesebbet kell belőle használni.

 

Felhasználás

Kitűnő marcipán, fondant, mindenféle bevonómassza, cukormáz, macaron, krém, tészta, cukorka, fagylalt színezésére. Töménysége ideálissá teszi nagy mennyiségek színezésére.

Ha ételfestékporral vegyítjük, úgy tudjuk használni, mint egy feloldott porfestéket, ugyanúgy tudunk ecsettel festeni vele. Ha egy nagyon kevés vodkával vagy mandulakivonattal keverjük össze, megfelelő macaron felületi festéséhez is.

A nagyon kemény, tömör állagú tésztákhoz nem ez a legjobb választás, mivel nehezebb egyenletesen eldolgozni a tésztában. Sem olajalapú, sem olyan alapanyagok színezésére nem alkalmas, amelyhez szigorúan tilos vizet adni.

A praktikus tubusos kiszerelése miatt használata gyors, egyszerű és „tiszta”, a kívánt anyagra kell csak csöppenteni, majd alaposan eldolgozni.

Színanyag tartalom: 8,09%.

Megengedett legnagyobb arányú felhasználás:

  • Töltelék esetében: 3,71 g/kg
  • Díszítés, bevonat esetében: 6,79 g/kg
     

Az összetevőkről

 

Összetétel

glicerin E422, propilénglikol E1520, színezék (karmazsin E122*), sűrítőanyag (E551)

Figyelmeztetés: Az E122* a gyermekek figyelmére és magatartására káros hatást gyakorolhat. A termék önmagában nem fogyasztható! 

 

Tárolás: Fénytől védve tárolandó!

Származási hely: EU

 

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termékinformációk pontosak legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak, így az összetevők, a tápanyagértékek, a dietetikai és allergén összetevők is. Minden esetben olvassa el a terméken található címkét, és ne hagyatkozzon kizárólag azon információkra, amelyek a weboldalon találhatóak.
Ha bármilyen kérdése van, kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot az Ázsia Bt.-vel, vagy esetlegesen a termék gyártójával.
Annak ellenére, hogy a termékinformációk rendszeresen frissítésre kerülnek, az Ázsia Bt. nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért, amely azonban az Ön jogait semmilyen módon nem érinti.

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!