Panang currypaszta -cock brand

Panang curry paste -cock brand

Ár:
490 Ft
db

A termék adatai

Kiszerelés: 50 g
Bruttó egységár: 9 800 Ft/ kg

A termékről

 

Termékleírás

Igen csípős, aromás, fűszeres, narancsvörös thai currypaszta panang curry-hez (phanaeng/phanang/penang kaeng). Vegánoknak és vegetáriánusoknak is ideális, mivel nem tartalmaz garnélapasztát! A készítmény használata rendkívül egyszerű és praktikus (lásd a receptet lent). Tömény: 2 - 3 adag panang curry-hez mindössze 50 g currypaszta szükséges.

Minden thai régiónak megvan a maga jellegzetes currypasztája és -étele, a panang Közép- és Dél-Thaiföldön népszerű.

Alkotóelemei általában szárított chili, galanga, citromnád, kaffir lime héj, koriandergyökér, koriandermag, római kömény, fokhagyma, salottahagyma, garnélapaszta, , és földimogyoró, mint a massaman curry-nél.

Gazdag és komplex ízvilágú, összetétele szinte teljesen megegyezik a thai piros currypasztáéval, de eredendően kevésbé csípős. Ami egyöntetűen megkülönbözteti őket, hogy a panang-ba darált földimogyorót tesznek, ettől sűrűbb, krémesebb, lágyabb, nehezebb, olajosabb, édeskésebb, melegebb lesz, erőteljes mogyoróízzel átszőve.

Csípőssége, a pontos fűszerösszetevők, ill. ezek aránya nagyon változó tud lenni, mindenki kicsit másképp készíti. Fontos tudni, hogy mind a halszósz, amivel utóízesíteni szokták, mind a garnélapaszta, természetes ízfokozó, hiszen mindkettő umamiban gazdag. Azért érdemes a pasztához, ill. az ételhez hozzáadni, akár mi készítjük, akár kész pasztával van dolgunk, mert nélkülük valahogy „lapos” marad az étel össz-ízhatása.

 

Felhasználás

Nincs megkötés, hogy milyen húst lehet használni ehhez a curry-hez, régen egész csirkével készítették, de ma már inkább csirke részeket használnak. Gyakran készítik vékony csíkokra vágott sertéshússal vagy marhával, esetleg kacsával, és hagyományosan nem kerül bele zöldség.

Kókusztejjel öntik fel, vizet nem használnak egyáltalán, ezért a thaiok ezt egy száraz curry-nek tekintik, ami thai szemszögből érthető is, hiszen ők a többi thai curry-vel hasonlítják össze, és azok sokkal hígabbak. Pálmacukorral és halszósszal ízesítik, thai bazsalikommal díszítik. Általában párolt rizzsel (jázmin) kínálják.

Vegetáriánus/vegán változatban is elkészíthető, ha a halszósz helyett szójaszószt vagy egy erősebb, koncentráltabb zöldség alaplevet használunk, hús helyett pedig tofut.

Hozzávalók panang curry-hez (2  - 3 személyre)

  ♦ 1 tasak Cock Brand Panang currypaszta

  ♦ 2 ek étolaj

  ♦ 600 ml kókusztej

  ♦ 250 g hús (csirke nagyobb kockákra vágva/marha vagy sertés vékony csíkokra szeletelve)

  ♦ 3 ek földimogyoró (pörkölt, darált)

  ♦ halszósz, pálmacukor utóízesítéshez (érdemes mindig Thai halszószt – nam pla - használni, mert más, mint a vietnámi, sósabb és erőteljesebb ízű)

  ♦ thai bazsalikom, kaffir lime levél és friss chili (díszítéshez)

Elkészítés

 1/ Forrósítsuk fel az olajat közepes lángon, adjuk hozzá a fűszerpasztát.

 2/ Folyamatosan keverve, pirítsuk kb. 1 percig.

 3/ Adjuk hozzá a kókusztejet, kavargassuk 1 percig .

 4/ Adjuk hozzá a megfelelően feldarabolt húst; főzzük készre.

 5/ Ízesítsük egy kis halszósszal, és ha szükséges, némi pálmacukorral.

 6/ Szórjunk rá thai bazsalikomot, kaffir lime levelet és friss chilit, vegyítsük el. Tálaljuk forrón párolt jázmin rizzsel.

TIPP

  • A vegetáriánus változathoz hús helyett használjunk tofut vagy zöldségeket.
  • A teljesebb íz kedvéért adjunk hozzá egy kis garnélapasztát, ha nem vegetáriánus változatot készítünk.

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

szárított piros chili 27%, citromnád, salottahagyma, fokhagyma, só, kaffir lime héj, galanga, római kömény, koriandermag

 

Tápanyag-összetétel 100 g termékben

Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia: 512 kJ / 123 kcal
Zsír: 6.2 g
- amelyből telített zsírsavak: 3.5 g
Szénhidrát: 11 g
- amelyből cukrok: 6.9 g
Fehérje: 3.4 g
Só: 14.2 g

 

Tárolás: Felbontás után tároljuk hűtőben.

Származási hely: Thaiföld

 

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termékinformációk pontosak legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak, így az összetevők, a tápanyagértékek, a dietetikai és allergén összetevők is. Minden esetben olvassa el a terméken található címkét, és ne hagyatkozzon kizárólag azon információkra, amelyek a weboldalon találhatóak.
Ha bármilyen kérdése van, kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot az Ázsia Bt.-vel, vagy esetlegesen a termék gyártójával.
Annak ellenére, hogy a termékinformációk rendszeresen frissítésre kerülnek, az Ázsia Bt. nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért, amely azonban az Ön jogait semmilyen módon nem érinti.

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!