*teriyaki szósz -morita

Teriyaki sauce -morita

Ár:
1.490 Ft
db
Átmeneti készlethiány!

A termék adatai

Kiszerelés: 185 g
Bruttó egységár: 8 054 Ft/ kg

A termékről

 

Termékleírás

Szójaszósz alapú, édes-sós, fűszeres, umami-gazdag japán szósz. Elsősorban grillezésre és roston sütésre szánt húsok/halak marinálására és fényezésére használatos, de kenegétesre és mártogatónak is jó.

A teriyaki szó szerint grillezést vagy roston sütést jelent (yaki), amelynek során egy adott ételt (hal/hús) olyan - cukorral édesített - szósz-eleggyel kenegetnek, amitől felülete fényesen csillogó (teri) lesz. A teriyaki tehát egy japán főzési technika tulajdonképpen, és a hozzá használt szószkeveréket nevezik teriyaki szósznak, amelynek a hagyományos alapverziója általában szójaszósz-sake-mirin-cukor/méz kombinációjából áll össze. Az egyes összetevőket összekeverik, redukcióval besűrítik, és ezt használják marinádként vagy fényezésre.

A teriyaki szósz ebben a formában, ahogy mi ismerjük, előre összeállítva, bekeverve, Japánban ismeretlen fogalom volt, de a kényelem és az időhiány nyert ott is, és ma már forgalmazzák ebben a formában, mint kényelmi terméket. Ezzel együtt, még mindig az a jellemzőbb, hogy keverék-késztermékként leginkább Japán határain kívül kerül a boltok polcaira, igencsak változó összetétellel.

 

Felhasználás

Japánban leginkább grillezendő vagy roston sütésre szánt halak (zsíros tonhal, angolna) és tenger gyümölcsei pácolásához és/vagy fényezéséhez használják, Japán határain kívül inkább fehér (csirke felsőcomb, csirkeszárnyak) és vörös húsokhoz (marha, kacsa), mint marinád, fényező-, ill. kenegető szósz, öntet és mártogató.

Kulcs-ízesítője a teriyaki stir fry-nak, a teriyaki sült rizsnek, a fúziós teriyaki burger húspogácsájának.

Nagyon jó ízadalék ázsiai stílusú tésztaételekhez, teriyaki csirke húsgombócokhoz. Kitűnő öntet bármilyen grillezett/sütőben sült/serpenyőben pirított húshoz, -tofuhoz, zöldséghez vagy ázsiai stílusú salátához, teriyaki burgerhez.

Ha marinádként szeretnénk használni, legalább 2 órán át pácoljuk benne a húst.

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

szójaszósz 46% (szójabab, só, búza), cukor, erjesztett ízesítő (keményítőszirup [kukorica, burgonya, édesburgonya], ízesítő [rizs, víz, só, alkohol (cukornád)]), víz, módosított kukoricakeményítő, gyömbér, hidrolizált szójafehérje 0,6%, citromlé sűrítmény, hidrolizált búza glutén, élesztőkivonat, fokhagyma, fűszerek

 

Allergének

Szóját, búzát, glutént tartalmaz.

 

Tápanyag-összetétel 100 ml termékben

Átlagos tápérték 100 ml termékben
Energia: 640 kJ/153 kcal
Zsír: <0,5 g
- amelyből telített zsírsavak: <0,1 g
Szénhidrát: 33 g
- amelyből cukrok: 27 g
Fehérje: 4,2 g
Só: 5,8 g

 

Tárolás: Felbontás után tároljuk hűtőben.

Származási ország: Japán

 

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termékinformációk pontosak legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak, így az összetevők, a tápanyagértékek, a dietetikai és allergén összetevők is. Minden esetben olvassa el a terméken található címkét, és ne hagyatkozzon kizárólag azon információkra, amelyek a weboldalon találhatóak.
Ha bármilyen kérdése van, kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot az Ázsia Bt.-vel, vagy esetlegesen a termék gyártójával.
Annak ellenére, hogy a termékinformációk rendszeresen frissítésre kerülnek, az Ázsia Bt. nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért, amely azonban az Ön jogait semmilyen módon nem érinti.

 

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!