Hoisin szósz -flying goose

Hoisin sauce -flying goose

Ár:
3.490 Ft
db

A termék adatai

Kiszerelés: 730 g
Bruttó egységár: 4 781 Ft/ kg

A termékről

 

Termékleírás

Thaiföldön készült, pikáns, sós, enyhén édes és savanykás, fűszeres, jellegzetes, átható ízű kínai marinád, ízesítő- és mártogató szósz. Állaga sűrű, selymes-krémes, színe sötétbarna. Fő összetevője az umami-gazdag, erjesztett szójababpaszta, egy természetes ízfokozó, amely a szósz sűrű, krémes állagáért felelős. Ízesítői a cukor, fokhagyma, csillagánizs, ecet és szezámolaj.

A hoisin vagy hoi sin a kantoni konyha egyik alapszósza. Szervesen illeszkedik a kantoni ízvilágához, főzési stílushoz, amely az egyszerűségre és a természetes ízekre fekteti a hangsúlyt, kevés fűszert használ, azt is visszafogottan, hogy minél jobban kihozza az alapanyagok eredeti és természetes ízét, kedveli az édeskés tónusokat.

Bár a kantoni konyhában gyökerezik, a többi regionális kínai konyha is használja, sőt a vietnámi is; különböző változatokban készítik, de az alap mindig a fermentált szójabab vagy szójababpaszta; ami eltérő lehet, az a fűszerezés, ízesítés, a keményítő használata, stb. Ez a szósz összetételét illetően a pekingi stílusú hoisin szószhoz áll legközelebb.

 

Felhasználás

A kantoni konyha általánosságban marináló szószként (BBQ- és grill húsételekhez, önállóan vagy más marinád, pl. a char siu szósz részeként, hasaalja szalonna bao-hoz, stb.) vagy mártogató szószként használja (pl. a gőzölt és serpenyőben sült rizstészta tekercshez, a cheungfanhoz, vagy a gaau ji-hoz (jiaozi)). A pekingi konyha klasszikusan a pekingi kacsa mellé tálalja, a shandongi konyha pedig a moo shu sertéssel (stir-fry) társítja.

Vietnámi ételekhez is használják: pl. hoisin szósszal ízesítik a pho levest (vietnámi tésztaleves) vagy a levesbe főzött húst mártogatják a szószba; vietnámi friss tavaszi tekercshez kínálják, mint mártogató szószt.

A fentieken túlmenően nagyon sokrétűen használható ez a kiegyensúlyozottan édes, savanyú és sós szósz, természetes ízfokozó tulajdonságai miatt szinte bármilyen ételhez egy kitűnő adalék.

Nagyon jó glazúr BBQ-/grillhúsokhoz, a sütés befejező szakaszában történő kenéshez, fényezéshez. Stir-fry szószként is remek, de bátran hozzáadhatjuk általánosságban kínai tésztás ételekhez, alaplevekhez, rácsorgathatjuk sült zöldségekre, elvegyíthetjük marinádokban, délkelet-ázsiai ízvilágú salátadresszingekben, majonézben, fasírtok alapmasszájában, BBQ szószokban. Használhatjuk önálló BBQ szószként, hamburger szószként, mártogatóként tavaszi tekercshez, nyári tekercshez, tojásos tekercshez (bő olajban sült amerikai-kínai töltött tésztatekercs), grillezett tofuhoz, tépett malachoz vagy -csirkéhez, mártogató szószként kínai vagy vietnámi dim sum-okhoz, különféle gyökérzöldségekből készített chipsekhez.

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

víz, cukor, szójababpaszta 12% (szójabab, búzaliszt, só, víz, cukor, ízfokozó E621, tartósítószer E211), só, ecet, módosított tápióka keményítő, fokhagyma, szezámolaj, csillagánizs, színezék E150c, tartósítószer E202

 

Allergének

Szóját, búzát és szezámot tartalmaz.

 

Tápanyag-összetétel 100 g termékben

Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia: 797 kJ/188 kcal
Zsír: 2,3 g
- amelyből telített zsírsavak: 0 g
Szénhidrát: 40 g
- amelyből cukrok: 36 g
Fehérje: 1,7 g
Só: 4,3 g

 

Tárolás: Felbontás után tároljuk hűtőben, így hosszú ideig megőrzi minőségét.

Származási ország: Thaiföld

 

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termékinformációk pontosak legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak, így az összetevők, a tápanyagértékek, a dietetikai és allergén összetevők is. Minden esetben olvassa el a terméken található címkét, és ne hagyatkozzon kizárólag azon információkra, amelyek a weboldalon találhatóak.
Ha bármilyen kérdése van, kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot az Ázsia Bt.-vel, vagy esetlegesen a termék gyártójával.
Annak ellenére, hogy a termékinformációk rendszeresen frissítésre kerülnek, az Ázsia Bt. nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért, amely azonban az Ön jogait semmilyen módon nem érinti.

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!