Hoisin szósz -lee kum kee

Hoisin sauce -lee kum kee

Ár:
2.189 Ft
db

A termék adatai

Kiszerelés: 397 g
Bruttó egységár: 5 514 Ft/ kg

A termékről

 

Termékleírás

Kínában készült, édes és sós, leheletfinoman savanykásfűszeres és csípős, chilit is tartalmazó, jól kiegyensúlyozott ízvilágú kínai marinád, ízesítő- és mártogató szósz. A többi hoisin szószhoz viszonyítva némileg édesebb, mivel nemcsak hozzáadott cukrot, hanem szárított édesburgonyát is tartalmaz. Állaga sűrű, selymes-krémes, színe sötétbarna. Fő összetevője az umami-gazdag, erjesztett szójababpaszta, egy természetes ízfokozó, amely a szósz sűrű, krémes állagáért felelős. Ízesítői a só, fokhagyma, fűszerek, szezámpaszta és a chili. Nem tartalmaz hozzáadott MSG-t és ízfokozókat!

A hoisin vagy hoi sin a dél-kínai kantoni konyha egyik alapszósza. Szervesen illeszkedik a kantoni ízvilághoz, főzési stílushoz, amely az egyszerűségre és a természetes ízekre fekteti a hangsúlyt, kevés fűszert használ, azt is visszafogottan, hogy minél jobban kihozza az alapanyagok eredeti és természetes ízét, kedveli az édeskés tónusokat.

Bár a kantoni konyhában gyökerezik, a többi regionális kínai konyha is használja, sőt a vietnámi is; különböző változatokban készítik, de az alap mindig a fermentált szójabab vagy szójababpaszta; ami eltérő lehet, az a fűszerezés, ízesítés, a keményítő használata, stb. Ez a szósz összetételét illetően a pekingi stílusú hoisin szószhoz áll legközelebb.

 

Felhasználás

A kantoni konyha általánosságban marináló szószként (BBQ- és grill húsételekhez, önállóan vagy más marinád, pl. a char siu szósz részeként, hasaalja szalonna bao-hoz, stb.) vagy mártogató szószként használja (pl. a gőzölt és serpenyőben sült rizstészta tekercshez, a cheungfanhoz, vagy a gaau ji-hoz (jiaozi)). A pekingi konyha klasszikusan a pekingi kacsa mellé tálalja, a shandongi konyha pedig a moo shu sertéssel (stir-fry) társítja.

Vietnámi ételekhez is használják: pl. hoisin szósszal ízesítik a pho levest (vietnámi tésztaleves) vagy a levesbe főzött húst mártogatják a szószba; vietnámi friss tavaszi tekercshez kínálják, mint mártogató szószt.

A fentieken túlmenően nagyon sokrétűen használható ez a kiegyensúlyozottan édes, sós, csípős szósz, természetes ízfokozó tulajdonságai miatt szinte bármilyen ételhez egy kitűnő adalék.

Nagyon jó glazúr BBQ-/grillhúsokhoz, a sütés befejező szakaszában történő kenéshez, fényezéshez. Stir-fry szószként is remek, de bátran hozzáadhatjuk általánosságban kínai tésztás ételekhez, alaplevekhez, rácsorgathatjuk sült zöldségekre, elvegyíthetjük marinádokban, délkelet-ázsiai ízvilágú salátadresszingekben, majonézben, fasírtok alapmasszájában, BBQ szószokban. Használhatjuk önálló BBQ szószként, hamburger szószként, mártogatóként tavaszi tekercshez, nyári tekercshez, tojásos tekercshez (bő olajban sült amerikai-kínai töltött tésztatekercs), grillezett tofuhoz, tépett malachoz vagy -csirkéhez, mártogató szószként kínai vagy vietnámi dim sum-okhoz, különféle gyökérzöldségekből készített chipsekhez.

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

cukor, víz, erjesztett szójababpaszta (víz, só, szójabab, búzaliszt), só, szárított édesburgonya, színezék E150a, módosított kukoricakeményítő, szárított fokhagyma, szezámpaszta, fűszerek, sózott chili, savanyúságot szabályozó ecetsav E260

 

Allergének

Szóját, búzát és szezámot tartalmaz.

 

Tápanyag-összetétel 100 g termékben

Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia: 956 kJ/226 kcal
Zsír: 1,2g
- amelyből telített zsírsavak: 0,2 g
Szénhidrát: 51 g
- amelyből cukrok: 49 g
Fehérje: 1,7 g
Só: 6,9 g

 

Tárolás: Felbontás után tároljuk hűtőben, így hosszú ideig megőrzi minőségét.

Származási ország: Kína

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!