Fűszeres basmati rizs -mtr

Masala (basmati) rice -mtr

Ez a termék jelenleg nem kapható

A termék adatai

Kiszerelés: 250 g
Bruttó egységár: 3 964 Ft/ kg

A termékről

 

Termékleírás

Zöldséges basmati rizs 2 személyre. Közepesen csípős, aromás-fűszeres készétel. Indiában gyakran készítik, a legjobb módja a maradék rizs változatos felhasználásának, ami kicsit a sült rizsre hajaz.

Gluténmentes, nem tartalmaz mesterséges tartósítószert. Megfelelő a vegán és vegetáriánus étrendet követők számára is! Tűzhelyen és mikrohullámú sütőben is elkészíthető, csak melegíteni kell (lásd lent).

 

Felhasználás

Ha önmagában fogyasztjuk, kínáljunk mellé raitát (joghurt alapú, fűszeres zöldségsaláta) vagy valamilyen indiai pickle-t/chutney-t, kísérő „kenyérként” pedig papadot (bő olajban sütött, vékony, ropogós, kelesztetlen kenyérféle urid lencse-lisztből) és/vagy rotit (teljes kiőrlésű lisztből készült, kelesztetlen indiai lepénykenyér).

Adjuk csirke tikka (fűszeres joghurt marinádban pácolt, nyárson, tandoori kemencében sütött csirkehúsdarabok), panír tikka (fűszeres joghurt marinádban pácolt, nyárson, tandoori kemencében sütött friss, puha tehénsajtdarabok), lencse dalok (fűszeres lencsefőzelékszerűség) mellé.

Nagyon jól kiegészít szinte bármilyen minimalistán elkészíttet húsfélét, halat, tenger gyümölcseit, grillezett zöldséget.

Elkészítés

Gáztűzhelyen: A bontatlan tasakot tegyük forrásban levő vízbe, úgy, hogy az teljesen ellepje. Kb. 5 perc után vegyük ki, bontsuk fel a tasakot, tálaljuk.

Mikrohullámú sütőben: A tasak tartalmát öntsük egy mikrohullámú sütőben is használható edénybe, melegítsük 1 - 2 percig. kavarjuk össze, és tálaljuk forrón.

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

rizs 29%, víz, hagyma, karalábé 3%, kókusz, sárgarépa 3%, cékla, bab, karfiol 2%, finomított napraforgóolaj, kenyér (búza), só, fokhagyma, ghi (tejzsír), citromlé, fűszerek 0,7%, gyömbérpaszta, cukor

 

Allergének

Búzát, tejzsírt tartalmaz.

 

Átlagos tápérték 100 g termékben

Energia: 631 kJ/151 kcal
Zsír: 3,1 g
- amelyből telített zsírsavak: 1,7 g
Szénhidrát: 28,5 g
- amelyből cukrok: 0,2 g
Fehérje: 2,3 g
Só: 0,8 g

 

Tárolás: Száraz, hűvös helyen tartandó. Felbontás után fogyasszuk el az egészet.

Származási ország: India

 

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termékinformációk pontosak legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak, így az összetevők, a tápanyagértékek, a dietetikai és allergén összetevők is. Minden esetben olvassa el a terméken található címkét, és ne hagyatkozzon kizárólag azon információkra, amelyek a weboldalon találhatóak.
Ha bármilyen kérdése van, kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot az Ázsia Bt.-vel, vagy esetlegesen a termék gyártójával.
Annak ellenére, hogy a termékinformációk rendszeresen frissítésre kerülnek, az Ázsia Bt. nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért, amely azonban az Ön jogait semmilyen módon nem érinti.

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!