*jázmin rizs párolt -tilda

Jasmine rice -tilda

Ez a termék jelenleg nem kapható

A termék adatai

Kiszerelés: 250 g
Bruttó egységár: 5 960 Ft/ kg

A termékről

 

Termékleírás

Párolt jázmin rizs készétel 2 személynek. Nem tartalmaz mesterséges színezéket, -tartósítószert, hozzáadott t. Igazi kényelmi termék, 2 - 3 perc melegítéssel kész van (lásd lent).

A jázmin, amely a hosszúszemű, aromás rizsek csoportjába tartozik, egyedülálló a maga nemében. Nagyon sajátos jegyei kiemelik és megkülönböztetik nemcsak a sok ezer rizsfélétől általában, hanem a saját csoportjának tagjaitól is: szemei rövidebbek, vaskosabbak, megfőzve édeskés, aromás, illatos, nedves, puha, kissé ragacsos, némileg összetapadó.

A délkelet-ázsiai országok, különösen Thaiföld, Vietnám, Kambodzsa, Malajzia és Indonézia egyik legkedveltebb rizsfajtája.

 

Felhasználás

Kitűnő thai curry-k mellé, thai stílusú stir fry-okhoz, thai levesekhez hozzáadva (pl. a reggeli Thai leves, a Kao Tom Goong vagy Kao Tom Pla). Nagyon jó köret kambodzsai ételekhez, mint a samlar kari (kambodzsai csirke curry), a bai sach chrouk (grillezett sertéshússzeletek rizzsel), az amok trey (kókuszos hal curry); vietnámi fogásokhoz, mint a cá ri gá (csirke curry), a com do (vörös rizs vagy paradicsomos rizs); maláj ételekhez, mint a kari ikan (kókuszos hal curry), a kari ayam (csirke curry), az ayam masak merah (sült csirkehús gazdag paradicsomos mártásban); indonéz ételekhez, mint a rendang ayam (csirke rendang), az opor ayam (kókusztejes-fűszeres csirke curry).

Jó alapanyag különféle délkelet-ázsiai sültrizsekhez, mint a khao phat (thai sültrizs), com chien (vietnámi sültrizs), nasi goreng (indonéz sültrizs).

Elkészítés

Tűzhelyen: A tasak tartalmát öntsük egy wok-ba vagy tapadásmentes serpenyőbe, és dobva-rázva pirítsuk 3 percig, amíg az egész átmelegszik.

Mikrohullámú sütőben: Vágjunk egy kb. 2 cm-es nyílást a tasakon, ahol a bevágás látható. Tegyük a tasakot mikrohullámú sütőbe, és 800W-on melegítsük 2 percig.

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

párolt jázmin rizs 98%, rizskorpaolaj

 

Tápanyag-összetétel 100 g termékben

Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia: 740 kJ/175 kcal
Zsír: 2,3 g
- amelyből telített zsírsavak: 0,5 g
Szénhidrát: 35,3 g
- amelyből cukrok: <0,1 g
Rost: <0,5 g
Fehérje: 3,2 g
Só: <0,03 g

 

Tárolás: Száraz, hűvös helyen tartandó. Felbontás után tároljuk hűtőben, és fogyasszuk el 2 napon belül.

Származási hely: Egyesült Királyság

 

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termékinformációk pontosak legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak, így az összetevők, a tápanyagértékek, a dietetikai és allergén összetevők is. Minden esetben olvassa el a terméken található címkét, és ne hagyatkozzon kizárólag azon információkra, amelyek a weboldalon találhatóak.
Ha bármilyen kérdése van, kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot az Ázsia Bt.-vel, vagy esetlegesen a termék gyártójával.
Annak ellenére, hogy a termékinformációk rendszeresen frissítésre kerülnek, az Ázsia Bt. nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért, amely azonban az Ön jogait semmilyen módon nem érinti.

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!