Yerba mate elaborada con palo -aguantadora

Ez a termék jelenleg nem kapható

A termék adatai

Kiszerelés: 500 g
Bruttó egységár: 9 180 Ft/ kg

A termékről

 

Elkészítési javaslat

Hagyományos módszer

Töltsük a mate tököt körülbelül ½-ig - ¾-ig yerba matéval. Egyik kezünkkel takarjuk le, és alaposan rázzuk össze. Tartsuk úgy a mate tököt, hogy a yerba mate az egyik oldalára dőljön, így szabad helyet hagyunk a másik oldalon.

Öntsünk a szabad helyre egy kis meleg vizet (40°C) úgy, hogy az ne lepje el teljesen a yerba matét. Hagyjuk állni 1 - 2 percet, majd helyezzük a mate tökbe a bombillát.

Óvatosan öntsük hozzá forró vizet (max. 80 - 85°C) úgy, hogy a yerba mate továbbra is az egyik oldalon maradjon. Fogjuk be a bombilla végét, hogy megelőzzük az eltömődését.

A mate tea elkészítésének titka a víz hőmérséklete. Nem szabad forrásban lévő vízzel leönteni a yerba matét, mert 100°C-on már elveszíti pozitív tulajdonságainak jó részét és az ízében is nem kívánt jegyek jelennek meg. A matét többször feltölthetjük forró vízzel, így egy adagból akár 1 liter kiváló mate tea is készíthető.

Főzött mate

Tegyünk 2 púpozott teáskanál yeba matét  egy szűrőbe, a szűrőt helyezzük egy csészére, és forrázzuk le 90°C-os vízzel. Hagyjuk 3 percig ázni. Fogyaszthatjuk melegen vagy hidegen is.

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

yerba mate (Ilex paraguariensis)

 

Származási ország: Argentína

 

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termékinformációk pontosak legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak, így az összetevők, a tápanyagértékek, a dietetikai és allergén összetevők is. Minden esetben olvassa el a terméken található címkét, és ne hagyatkozzon kizárólag azon információkra, amelyek a weboldalon találhatóak.
Ha bármilyen kérdése van, kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot az Ázsia Bt.-vel, vagy esetlegesen a termék gyártójával.
Annak ellenére, hogy a termékinformációk rendszeresen frissítésre kerülnek, az Ázsia Bt. nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért, amely azonban az Ön jogait semmilyen módon nem érinti.

A kiválasztott termék a kosárba került!