Himalája só provence-i fűszerekkel őrlőben -kotányi

Himalayan salt with provence herbs in salt mill -kotányi

Ár:
1.394 Ft
db

A termék adatai

Kiszerelés: 72 g
Bruttó egységár: 19 361 Ft/ kg

A termékről

 

Termékleírás

Provence-i fűszerekkel (rozmaring, kakukkfű, borsikafű, bazsalikom, tárkony) kevert, adalékanyagmentes, jódozatlan himalája kősó granulátum, műanyag őrlőfejes, üvegtestű, nem újratölthető sómalomban, finom és durva őrlési beállítási lehetőséggel.

A só Észak Pakisztán Punjab tartományából származik. Bár nevét a Himalája hegységről kapta, voltaképp nem is ott termelik ki, hanem a Sóvidéknek nevezett hegyláncból, amely a Himalája lábainál található, magától a hegységtől többszáz km-re.

A himalája só tulajdonképpen egy – a prekambriumi időszakban, kb. 600 millió évvel ezelőtt kiszáradt - lagúna maradványa, amely a föld tektonikus mozgásai miatt mélyen a föld alá került. Mivel olyan sokáig volt föld alá temetve ez a sóréteg, és ez idő alatt szennyeződés nem érte, ezért Földünk egyik legtisztább sójának tartják.

A sószemcsék színe változó, van köztük fehér, halvány narancsos-rózsaszín, sötét rózsaszín. Ez nemcsak általánosan a magas ásványi anyag tartalmának köszönhető, a vas jelenléte és annak mennyisége befolyásolja leginkább, hogy a sószemcse színe milyen lesz: minél több benne a vas, annál sötétebb rózsaszín, narancssárga vagy vörös lesz.

Az erősen aromás, jellegzetes provence-i fűszerkeverék Dél-Franciországból, a Provence régióból származik. A francia konyha mindennapi fűszere, de valójában nem keverék formájában használják, hanem egyenként adják az ételhez. Nem sokat veszít ízéből, ha hosszabban főzik, mégis érdemes a főzés vége felé hozzáadni az ételhez, ha azt szeretnénk, hogy még ízletesebb fogásaink legyenek.

 

Felhasználás

Leginkább a francia konyha használja, főként grillezett ételekhez és pörköltekhez, de a mediterrán konyha ételeihez is kitűnő.

Jó minőségű, extra szűz olívaolaj, fokhagyma, citromlé és fűszersó keverékéből egyszerű, de ízgazdag marinádot készíthetünk, amit akár salátadresszingként vagy mártogatóként használhatunk.

Daráljuk paradicsomra, salátákra, paradicsomos ételekre, adjuk paradicsom alapú mártásokhoz, -szószokhoz, salátaöntetekhez (pl. Vinaigrette).

Használhatjuk grill- vagy BBQ fűszerként, húsokhoz, zöldségekhez (különösen a semlegesebb ízűekhez, mint pl. spárga, cukkini, krumpli, tökfélék, padlizsán stb.), kecskesajtokhoz. Kiváló halakhoz, csirkéhez, bárányhoz vagy mediterrán ízvilágú hús- vagy zöldségpörköltekhez (pl. Comtadine pörkölt, ratatouille), krémlevesekhez, rizshez, tojásrántottához. Ízesíthetünk vele kenyeret, péksüteményeket, sós süteményeket, kekszeket.

Érdekes ízesítő sült vagy grillezett gyümölcsökhöz (pl. sárgabarack, körte).

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

Himalája só (jódozatlan étkezési só) 95%, rozmaring, kakukkfű, borsikafű, bazsalikom, tárkony

 

Allergének

A termék gluténtartalmú gabonaféléket, tojást, tejet (laktóz), zellert, szóját, mustárt és szezámmagot is felhasználó üzemben készült.

 

Tápanyag-összetétel 100 g termékben

Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia: 72 kJ/17 kcal
Zsír: 0,5 g
- amelyből telített zsírsavak: 0,1 g
Szénhidrát: 2,3 g
- amelyből cukrok: 2,3 g
Fehérje: 0,4 g
Só: 95,0 g

 

Tárolás: Száraz helyen tartandó.

Származási ország: Pakisztán (só)

 

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termékinformációk pontosak legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak, így az összetevők, a tápanyagértékek, a dietetikai és allergén összetevők is. Minden esetben olvassa el a terméken található címkét, és ne hagyatkozzon kizárólag azon információkra, amelyek a weboldalon találhatóak.
Ha bármilyen kérdése van, kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot az Ázsia Bt.-vel, vagy esetlegesen a termék gyártójával.
Annak ellenére, hogy a termékinformációk rendszeresen frissítésre kerülnek, az Ázsia Bt. nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért, amely azonban az Ön jogait semmilyen módon nem érinti.

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!