Kristály kősó adalékmentes durvaszemcsés

Crystal rock salt additive-free coarse

Ez a termék jelenleg nem kapható

A termék adatai

Kiszerelés: 500 g
Bruttó egységár: 1 960 Ft/ kg

A termékről

 

Termékleírás

Nagyon tiszta, durvaszemcsés kristály kősó, 1.5 - 3.2 mm-es szemcsemérettel. Finomítatlan, adalékanyagmentes, hozzáadott jód nélkül. Sóssága elég erőteljes, előnye, hogy nincs kesernyés utóíze, mint általában a szokványos finomított asztali sóknak.

A németországi Borth sóbányából származik, amely Rheinbergben, az Észak-Rajna-Vesztfália tartományban található. Ez az egyetlen fennmaradt aktív bánya az Alsó Rajnán, ahol egy kb. 200 méter vastagságú sóréteg húzódik a föld alatt egészen Hollandiáig. kb. 50 km hosszan. A kitermelést hagyományos bányászati módszerekkel (pl. fúrás, robbantás) végzik. Éves szinten hozzávetőlegesen 2.400 kilotonna kősót dolgoznak fel.

A bányában zajlik le az első feldolgozási szakasz, ahonnan a durvára tört sót felszínre hozzák, itt tovább őrölik és szitálják, hogy különböző szemcseméretű sót kapjanak.

 

Felhasználás

Tökéletes főzéshez, tartósításhoz. Tegyük sómalomba, használjuk asztali sóként, finomított só helyett.

Az összetevőkről

 

Összetétel

kősó

 

Allergének

Ez a termék tejport, földimogyorót, dióféléket, zellert, mustárt, szezámmagot, gluténtartalmú gabonaféléket, szóját is csomagoló üzemben készült, emiatt ezen allergéneket nyomokban tartalmazhatja.

 

Tárolás: Óvjuk a nedvességtől!

Származási ország: Németország

 

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termékinformációk pontosak legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak, így az összetevők, a tápanyagértékek, a dietetikai és allergén összetevők is. Minden esetben olvassa el a terméken található címkét, és ne hagyatkozzon kizárólag azon információkra, amelyek a weboldalon találhatóak.
Ha bármilyen kérdése van, kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot az Ázsia Bt.-vel, vagy esetlegesen a termék gyártójával.
Annak ellenére, hogy a termékinformációk rendszeresen frissítésre kerülnek, az Ázsia Bt. nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért, amely azonban az Ön jogait semmilyen módon nem érinti.

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!