LEXIKON
- Sáfrány - Saffron
- Sambal oelek
- Sárga bab sós mártásban
- Sárgabab-mártás
- Sarhor-metélt
- Scoville-skála
- Skorpió chili - Trinidad Moruga Scorpion
- Soba tészta
- Spárga
- Sriracha
- Stevia - jázminpakóca
- Sumac, Szömörce
- Szalmagomba (Volvariella volvacea)
- Szarvasgomba
- Szechuáni bors
- Szecsuani chilipaszta, chilipaszta
- Szegfűszeg
- Szerecsendió
- Szezámmag
- Szójababpaszta
- Szójababsajt lapok, vékony, szárított
- Szójababsajt, fehér, erjesztett
- Szójababsajt, friss (tofu)
- Szójababsajt, piros, erjesztett
- Szójababsajt, puffasztott
- Szójaolaj
Sriracha
Sriracha Thaiföldön igen népszerű fűszeres mártás. A neve a Si Racha tengerparti tvárosból származik, ahol eredetileg helyi termékként árulták.
Meglepő módon a szósz nagyon népszerűvé vált, a thai tengerpartról indult és nemzetközi hírű mártássá vált.
Az eredeti érett chilit, ecetet, fokhagymát, cukrot és sót tartalmaz. A Scoville-skálán 2000 az értéke.
Fűszeres, édes ízű, ízletes aromás szósz, a világ számos részén ismert. Forró mártássként és hidegen is felhasználható. A Pho és a Hoisin szósz alapanyaga.
Egyes angolszász országokban a Sriracháról beszélve gyakran nevezik "kakasszósznak" , mert a leghíresebb üvegén kakast látni.
Több féle ízben áruljuk, korianderes, majonézes, citromnádas, fokhagymás édes és nagyon csípős, zöld, sárga, gyömbéres ...